Un băiat răbdător

Gazeta poporului, an I, 1895, nr. 224, 30 noiembrie/12 decembrie, p. 2. Articolul nu este semnat

E vorba de onor. membru al partidului social-democrat­-științific internațional român, d. George Diamandy, care, ca un alt general Boulanger în Franța, luptă în România la toate colegiile și în toate județele pentru candidatura d-sale. Și încă trebuie să recunoască oricine că generalul Boulanger lupta pentru o cauză meschină națională, specific franceză, pe cîtă vreme d. George Diamandy luptă pentru o cauză măreață internațională, deși română și umană, deși regio­nală. Generalul lupta pentru Franța, d. George Diamandy luptă pentru d-sa.

Și cîtă răbdare! ce metodă consecventă de luptă! Cade ici, se propune dincolo! Cade azi, se propune mîine și are probabil să se propună și poimîine. Căzînd pretutindeni și totdeauna, deocamdată, d-sa își propune să se propună altă­dată, la alte alegeri. 

D-sa e penetrat de adevărul proverbului care ne spune că cu încetul se face oțetul, că adică popularitatea trebuie îndelungă vreme cultivată, mai ales cînd cultura se face pe un teren așa de ingrat ca propaganda științifico-social-de­mocrat-internațională-română.

Atîta numai, că mai de grabă se poate oțeți un suflet cît de oțelit la luptă, decît se poate căpăta popularitate. Mai ales pe un așa de ingrat teren, un om poate să nu-și piarză răbdarea; vremea însă în orice caz și-o pierde de­giaba. 

Nu face nimic însă, vremea nu costă parale; alegătorii să dispună, Diamandy propune. 

Adică de ce Brabețeanu să se expună și Diamandi să nu se propună!

Share on Twitter Share on Facebook