10 februarie.

Faptul însemnat al zilei este trimiterea subsecretarului de stat Sumner Welles „in misiune”, în Anglia, Franţa, Germania şi Italia. Dl Sumner Welles e însărcinat de Roosevelt „sa studieze situaţia” în aceste patru tari şi sa raporteze direct preşedintelui „impresiunile” sale, care nu vor fi comunicate decât secretarului de stat Cordell Hull. Ştirea oficiala din Washington adăugă ca dl Sumner Welles nu e însărcinat cu nici o încercare de mediaţie şi ca n-are depline puteri ca sa trateze. Nu încape insa îndoială – şi importanta pe care toată presa Europei o da acestei misiuni o dovedeşte – ca aceasta călătorie a lui Welles e în legătură cu ideea unei încercări de mediaţie, pe care preşedintele Roosevelt o pregăteşte de mai multa vreme.

Dl Sumner Welles nu va merge nici în Rusia, nici în Finlanda. Dar Statele Unite vor căuta un contact cu principalele state neutre interesate mai de aproape la terminarea ostilităţilor. Cu toate atuncea…

Ionel Christu a depus ieri jurământul, ca ministru de stat deocamdată, pana la crearea Ministerului Schimburilor. Probabil ca s-a căutat astfel sa i se lase lui organizarea noului departament. Presupun ca serviciile existente pe lângă Ministerul Economiei Naţionale şi pe lângă Banca Naţională vor fi trecute la Ministerul Schimburilor. Costică Angelescu şi Miţita Constantinescu trebuie sa fie încântaţi…

Pare totuşi ca în Finlanda ruşii, atacând în masa, au izbutit sa pătrundă în linia Mannerheim, la Hotinen, în sectorul Summa – dar ca au fost imediat alungaţi şi siliţi sa se retragă pe primele lor poziţii… Chestiunea unei nesfârşite rezistente a finlandezilor se pune serios…

Bieţii oameni mai au un nenoroc: scrie în favoarea lor putoarea de Pertinax, piaza rea cunoscuta…

'Mama lor, lui Hitler şi lui Stalin'

09 Iulie 2005 | de.

Constantin Argetoianu.

Organizarea baptiştilor

Share on Twitter Share on Facebook