Partea a VII–a Șeful de cuib în timpul campaniei electorale. [ modifică ]

După cum s-a văzut până acum, scopul legionarului nu este campania electorală, dar campania electorală este de o importanță foarte mare pentru că este singura cale pe care ne-o pune legea la dispoziție pentru a face orice schimbare dorim în țară.

Soarta țării pentru 3 sau 4 ani, uneori și pentru mai mult, se pecetluiește în ziua de alegeri. În ceasul acela, alegătorul este stăpânul tării. Ce va hotărî el prin votul lui, aceea va fi. Dar tocmai pentru acest lucru, în ziua de alegeri umblă cumpărătorii de suflete ai partidelor politice cu arginti, cu băutură, cu mâncare, pentru a cumpăra voturi. În fața dezmățului politicianist, noi să opunem credința în zilele mai bune pentru neamul românesc și vom învinge, după cum am învins la Tutova, Neamț etc.

Iată pentru ce șeful de cuib va trebui să dea o mare importanță campaniei electorale.

PUNCTUL 42. Promisiuni electorale legionarul nu face.

Toți oamenii politici, în ajunul campaniei electorale, încep cu promisiunile.

Un șef legionar nu va promite decât aceea ce putem face noi. Noi nu promitem bani, nu promitem rachiu, nu facem funcțiuni. Noi nu cumpărăm cu bani sufletele omenești. Cei ce vin în numele lui Dumnezeu nu fac aceasta. Numai cine vine în numele satanei cumpără sufletele cu arginti.

Un șef legionar va spune:

Nu promitem bani, ci promitem dreptate.

Nu promitem să-ți facem ție ceva, ci promitem să muncim, să luptăm pentru țara noastră.

Cine vrea să lupte pentru dreptate și pentru cinste în țară, cine vrea să muncească pentru Patria lui, cine vrea să facă jertfă alături de noi, să vină cu noi.

Va fi bine așa? Da. Pentru că lucrurile merg într-o țară ca la o gospodărie. Dacă la o gospodărie este pământ bun, bogat înzestrat cu tot ce-i trebuiește unei gospodării, iar gospodarul nu-i vrednic, e risipitor, bea tot ce are, se ceartă toată ziua, gospodăria se va ruina, iar copiii o vor duce foarte prost. Vor fi și ei amărâți și flămânzi.

Dar dacă se schimbă gospodarul cu un om cinstit, muncitor, vrednic? Gospodăria va înflori în scurt timp și toți copiii vor înflori și ei ca niște bujori.

Țara noastră nu-i și ea o gospodărie, cu pământ bun și bogat? Cu tot ce-i trebuiește? Noi, românii, nu suntem copiii din gospodărie? Și nu suntem amărâți și flămânzi?

Când vom schimba însă gospodăria, atunci nu vom mai fi așa. Aceasta o va face Legiunea. Va schimba gospodăria, adică guvernele partidelor și va face un guvern legionar.

Aceasta este singura promisiune pe care o face legionarul în ajun de alegeri și întotdeauna.

PUNCTUL 43. Care este scopul nostru? Unde trebuie să ajungem?

Șeful de cuib trebuie să facă scoală tuturor legionarilor și să le spună că scopul nostru nu este de a alege un număr de 5, 10, 20 de deputați. El este cu mult mai mare, cu mult mai sfânt și cu mult mai greu.

Noi trebuie să facem ca toată România să devină legionară.

Duhul nou legionar trebuie să guverneze. Țara trebuie să fie condusă după voința legionarilor.

De aceea, un deputat legionar care a ieșit într-un județ, trebuie să alerge în 5 – 6 județe ca să propovăduiască credința cea nouă și să cheme la viață toți românii pregătind ceasul victoriei.

Unii zic: apoi a venit odată pe la noi, dar de acum s-a terminat, l-am ales și nu mai vine.

Răspuns: Cum să vină, dacă sunt 71 de județe cu 71 de orașe și cu 10.000 de comune pe unde are ordin de la șeful Legiunii să alerge pentru a face noi cuiburi, a organiza și a pregăti victoria cea mare? Și dacă ne-am duce în fiecare comună, înseamnă 10.000 de zile și 10.000 de zile înseamnă câte 365 zile într-un an, aproape 30 de ani. Vedeți cât de greu este ca în fiecare comună să venim o dată, dar ca să veni de 2, 3, ori? Nu ne-ar ajunge o viață întreagă. Legionarii trebuie să înțeleagă și să explice tuturor oamenilor lucrul acesta. Ei trebuie să se bucure când văd că acum 2 ani nu aveam organizații decât în județele Cahul, Covurlui și Neamț și încă 3, 4, iar acum avem în 50 de județe.

Alții zic: „Iacă i-am ales și pe ăștia din Legiune. Nici ei n-au făcut nimic”.

Legionarii vor răspunde: deputații legionari, chiar dacă ar fi 30 – 40, n-au să poată face mult. Așteptați să învingă legionarii în țară, să se întindă de la un capăt la celălalt si atunci să vedeți reformele cele mari pe care le vor aduce. Legile pe care le-au pregătit legionarii sunt legi de mari dreptăți, pe care poporul le așteaptă de multă vreme.

Cine crede în victoria finală, cine știe să lupte până la capăt, numai acela este legionar. Numai acela care nu s-a îndoit în inima lui se va bucura cu adevărat în ceasul biruinței, atunci când națiunea română își va fi tras prin voința ei proprie, drum nou, drum mare, drum de biruință.

PUNCTUL 44. Cereri.

Deputații legionari, imediat după alegeri, au primit mii de cereri. Unii oameni cer bani, alții cer să li se dea serviciu, alții cer lemne gratis, alții cer pământ.

Un legionar nu cere.

El spune: nu ne trebuie bani sau servicii. Dați-ne legi drepte în țară, căci cu legi drepte ne vom câștiga bani și traiul prin munca noastră.

Deputații legionari nu pot să alerge cu 2000 de cereri pe la ministere pentru 2000 de oameni, pe care să-i servească, iar 14 milioane de țărani, muncitori, funcționari, să aștepte și iar să aștepte ziua dreptății lor.

Deputații legionari nu-și vor căpătui 5-6 partizani dintr-un sat, cum fac partidele politice, iar biata mulțime săracă și amărâtă să tragă toată viața la jug.

Și apoi, dacă un deputat legionar se roagă de un ministru să-i facă un serviciu pentru 1, 2, 3, oameni, a doua zi îl roagă și ministrul ca să închidă ochii la legile pe care le face el, să nu le mai combată.

De aceea șefii legionari vor trebui să explice aceste lucruri tuturor oamenilor și să le facă școala legionară adevărată.

Ei trebuie să le spună la toți.

Noi dacă am intrat în Legiune, nu cerem nimic pentru noi, ci dăm. Dăm suflet, dăm muncă, dăm suferință, dăm tot ce avem pentru ziua cea sfântă a biruinței neamului românesc.

PUNCTUL 45. Ce trebuie să facă și de ce anume trebuie să se păzească șeful de cuib în perioada campaniei electorale.

Imediat după căderea guvernului, șefii de cuiburi vor tine ședințe cu cuiburile lor o dată la 2 zile. De asemenea, ei se vor aduna în ședință aparte cu toți ceilalți șefi de cuiburi din sat sau comună pentru a studia situația și a lua toate măsurile pe care le cred ei de cuviință pentru ca Legiunea să iasă cât mai bine. De asemenea, vor lua măsuri pentru a executa ordinele sosite, dacă le-au venit asemenea ordine, de la șefii județeni.

PUNCTUL 46. Ce vor face înainte de alegeri.

a) Școala semnului nostru electoral cu toți oamenii din sat.

Semnul trebuie făcut pe hârtie, mic, în așa fel încât și copiii din sat să-l cunoască la perfecție. Se vor interesa la șeful județean pe ce pagină a buletinului de vot este semnul nostru și vor explica oamenilor din timp dacă este pe pagina 1, 2, sau 3.

b) Vor căuta ca semnul să fie făcut cu cretă, cu var sau cu smoală atât în interiorul satului cât și pe sosea, în afară de sat.

c) Fiecărui om din cuib i se vor încredința cel puțin 5 gospodari din sat, pe care să caute să-i convingă să voteze cu Legiunea.

d) Nu va crede niciodată și nu va lăsa pe ceilalți oameni să creadă minciunile pe care le vor răspândi adversarii despre noi: că lista s-a retras, că semnul nostru nu se află pe buletinul de vot, că ne-au desființat prin lege organizația, că nimeni nu mai are voie să voteze cu Legiunea, că cine va mai spune ceva despre Legiune va fi pedepsit, că am fost arestați, bătuți, omorâți, împușcați etc. Toate aceste minciuni le spun adversarii despre noi în timpul campaniei electorale pentru a deruta pe alegători să nu mai voteze cu noi. Alții încearcă să momească lumea susținând că și noi am fi cuziști. Legionarii vor răspunde: nu suntem și nici nu vom fi cuziști!

e) Este foarte probabil ca să nu ajungă până în satul respectiv nici un manifest de-al nostru, fie din lipsă de fonduri, fie pentru că au fost oprite la postă. Șefii de cuiburi din comuna respectivă vor face ei ce vor putea: mici manifeste scrise de mână și vor lupta făcând propagandă din om în om.

f) Este posibil de asemenea, ca nici un candidat de-al nostru să nu poată pătrunde până în satul acela. Șefii de cuiburi, la fel, vor pregăti din timp lumea pentru un asemenea caz, ca să nu rămână descurajată.

g) Vor căuta să ia parte la toate întrunirile adversarilor politici, pentru ca să audă cele ce se vorbesc acolo, iar după plecarea lor din sat să poată lămuri oamenii.

PUNCTUL 47. Ce vor face în ziua de alegeri.

a)Toți șefii de cuiburi dintr-un sat, împreună cu toți oamenii lor, tineri și bătrâni, se adună la un loc și pleacă în bloc spre secția de votare cu drapelul și cu semnul făcut din scândură și vopsit în negru.

b) Ei vor căuta să-și aibă mai dinainte o tactică de luptă bine fixată, în așa fel încât oricine ar voi să-i împiedice de la vot, să fie respins și forțat de a se liniști.

c) În caz că nu vor fi suficient de numeroși, în acea comună se vor strecura izolați printre ceilalți oameni până la secția de votare. Iar dacă vor observa că prigoana este grozavă, atunci își vor pune cu toții semnul guvernului în piept și vor spune că au trecut cu guvernul, se vor duce la vot, iar în gheretă, unde numai Dumnezeu îi vede, vor vota cu Legiunea.

În timpul acestei lupte, șefii de cuiburi vor fi în cea mai deplină armonie și disciplină posibilă, ascultând ordinele fie de la centru, fie de la județ, fie de la garnizoana legionară sau de la cuiburile superioare.

Înainte de plecarea la vot, în ultima ședință a cuibului, toți șefii de cuiburi împreună cu legionarii, vor face rugăciuni ca înainte de orice bătălie.

Share on Twitter Share on Facebook